domingo, 23 de febrero de 2020

FRACCIONS





Ens toca practicar...




Lectura de fraccions                                        


FRACCIÓ D'UN NOMBRE


SUMA I RESTA DE FRACCIONS 
                  

MULTIPLICACIONS DE FRACCIONS




SIMPLIFICAR FRACCIONS
Simplificar una fracció és obtenir una fracció equivalent. 
Hem de dividir el numerador i el denominador pel mateix número.

Resultado de imagen de SIMPLIFICAR FRACCIONS


7 comentarios:

  1. Me puedes dar el ultimo pregunta del "Problemes curs solidaria" de:aaron

    ResponderEliminar
  2. no entiendo el numero 4 de los problemas curso solidario. de:aaron

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Aaron, Aquí tens tots els problemes de la cursa de la PAU:
      La Cursa de la Pau se celebrarà el 30 de gener i l’ONG Save the Children ens ha demanat que organitzem la recaptació de les famílies. Per això, volen que contestem unes preguntes

      Si a 1er n’hi ha 41 alumnes i han recaptat 246 euros per part de les famílies, de quant ha estat el donatiu de cada família si totes han pagat el mateix?
      A 2on, són 39 alumnes i la recaptació és de 278 euros. Sabem que 38 famílies han pagat el mateix i una família una mica més. Com feim per saber quant han pagat les 38 famílies i quant l’altre?
      A 3er, n’hi ha 42 alumnes i en Pablo i na Mar ens diuen que cada família ha pagat 10 euros amb 50 cèntims. Quant hauran recaptat?
      A 4t n’hi ha 40 alumnes però na Lida i n’Olga ens comenten que tot i que la recaptació és de 456 euros, n’hi ha dues famílies que no han donat res. Si les que han pagat han pagat el mateix, quants doblers han donat?
      A 5è som 40 alumnes i na Cris i en Rober, que són així… ens diuen que la recaptació del nostre curs és de 32 + 23 + 45 - 1 + 7 - 5 + 45 - 31 + 76 - 3 + 50… multiplicat per 3 i després dividit entre 2.
      A 6è són 42 alumnes i na Maria i en Biel ens diuen que la recaptació és l’edat de na Cris sumada a la d’en Rober multiplicada per 6.
      Quant ha recaptat Save the Children en total?

      Eliminar
    2. Aaron, el número 4:
      Piensa cuántos alumnos hay (40), de estos alumnos 2 NO HAN PAGADO NADA! Cuantos alumnos han pagado? Después cuando sepas el número de alumnos que han traído el dinero. Te dice... si las que SÍ que han pagado, han pagado lo MISMO. Cuánto dinero han pagado las familias que sí que han pagado?

      Espero que te haya aclarado alguna cosa... por aquí es un poco difícil explicartelo.

      Eliminar
  3. Hola soy ivan no entiendo el numero 6 del los problemas, mañana me lo puedes esplicar en clase

    ResponderEliminar
  4. bon dia Cristino soc en Kineb estic estudiant per l' examen de dema.gracis per posar totes aquestes coses al blog perque me dado cuenta de que podem estusiar millor lo entenc millor que l' any passat esque no ponien res i estic molt felis de tener un blog tan ple perque e estat mirant els altres blogs i no i havia tanta cosa gracis per el jocs de mates i tot garacisssss.

    ResponderEliminar